Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Μαρ 31, 2016 by

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

«Ο κόσμος θα ήταν ένα ομορφότερο μέρος αν όλοι είχαν την ικανότητα να αγαπούν με τόση ανιδιοτέλεια όπως οι σκύλοι» έχει πολύ σοφά γράψει η συγγραφέας M.K. Clinton. Δε νομίζω πως θα ‘ναι πολλοί, απ’ αυτούς που έχουν έστω και μια φορά στη ζωή τους συναναστραφεί ουσιαστικά με σκύλο, που θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με την παραπάνω διατύπωση. Αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν διαφωνούντες, αδυνατώ να κατανοήσω όσους μπορούν και βγάζουν μίσος απέναντι στα αξιολάτρευτα αυτά πλάσματα.

Σ’ έναν κόσμο που κάθε τι που αξίζει κοστίζει, στον κόσμο που η ανιδιοτέλεια φαντάζει ουτοπία είτε ως λέξη είτε ως έννοια, τα ζώα ,και πιο συγκεκριμένα οι σκύλοι, έρχονται να μας διδάξουν τι θα πει να αγαπάς δίχως ανταλλάγματα. Δεν είναι τυχαίο, ούτε και λανθασμένο το ρητό που λέει ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Στο πρόσωπο ενός σκύλου λοιπόν, η λέξη φίλος βρίσκει την πραγματική της σημασία. Ένα πλάσμα διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για να μοιραστείς τη χαρά σου, έτοιμο να δεχτεί το ζεστό σου χάδι, να γίνει το στήριγμά σου και να σου φτιάξει το κέφι σε στιγμές δύσκολες, όταν κάθε άλλος μοιάζει να μη σε καταλαβαίνει και να σ’ αφήνει μόνο. Κατά ένα μαγικό τρόπο, οι σκύλοι αντιλαμβάνονται την ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Ίσως ο τόνος της φωνής, ίσως οι κινήσεις μας, υπάρχει κάτι που μας συνδέει στενά με τα πανέμορφα αυτά πλάσματα. Δε ζητούν πολλά. Μόνο ένα πέρασμα του χεριού σου στη ράχη τους και ένα απαλό χτυπηματάκι στο κεφάλι τους όταν θα έχεις τη διάθεση να το κάνεις. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που σε απογοήτευσαν,  αυτοί δε θα σε αφήσουν ποτέ μόνο στα δύσκολα και δε θα ζητήσουν ποτέ ανταλλάγματα για τη συντροφιά που σου προσφέρουν. Είναι έτοιμοι να αποτελέσουν τον καλύτερο ακροατή για τις σκέψεις που δε θέλεις να μοιραστείς με κανέναν άλλο. Βλέπουν με την ίδια ευκολία ποδόσφαιρο και Eurovision, δε θα σου γκρινιάξουν αν τους δώσεις να φάνε μπάμιες το μεσημέρι και δε θα σου πούνε ποτέ ότι έχουν πονοκέφαλο όταν θα θέλεις να πάτε βόλτα!

Οι σκύλοι είναι ένα δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο και τα πλάσματα που θα είναι πάντα εδώ για να μας υπενθυμίζουν τι είναι αληθινή αγάπη. «Είναι ο σύνδεσμός μας με τον παράδεισο. Δε γνωρίζουν το κακό, τη ζήλεια ή τη δυσαρέσκεια. Το να καθίσει κάνεις πλάι σε ένα σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου ένα υπέροχο απόγευμα, είναι σαν να βρίσκεται πίσω στην Εδέμ, εκεί που η απραξία δεν ήταν βαρεμάρα, αλλά ειρήνη», μας λέει ο Milan Kundera. Είσαι σίγουρος ότι ακόμη μισείς τους σκύλους και στο δρόμο θα σκύψεις να τους πετάξεις μια πέτρα; Είσαι σίγουρος ότι δε θέλεις να χαϊδέψεις το σκύλο του φίλου σου; Είσαι σίγουρος ότι δε θέλεις το δικό σου σκύλο; Ξανασκέψου το…

The following two tabs change content below.
Απόστολος Μότας

Απόστολος Μότας

24. Απόφοιτος Οικονομικών. Μονίμως ανήσυχος. Ονειρευόμενος έναν πιο ανθρώπινο και αληθινό κόσμο. Λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία. Περισσότερα για μένα θα ανακαλύψετε μέσα από τα κείμενά μου.
Απόστολος Μότας

Latest posts by Απόστολος Μότας (see all)

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *