Για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη!

Ιαν 13, 2017 by

Για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη!

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πλήρωσε και πληρώνει δυσανάλογο πολιτικό κόστος, σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Ας μην ξεχνάμε, ότι κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει κυβερνήσει 23 χρόνια, η ΝΔ 19, ενώ υπήρξαν και 3 χρόνια συγκυβέρνησης των δύο.

Αυτό δε συμβαίνει λόγω πολιτικού παρελθόντος, γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα, το αποτέλεσμα θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο. Οι ευθύνες για την οικονομική κρίση της χώρας μας, ανήκουν κυρίως στη δεξιά παράταξη και ειδικότερα στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Η ευθύνη του ΠΑ.ΣΟ.Κ έγκειται στη δομή και στη νοοτροπία της κοινωνίας. Αυτά λίγο-πολύ έχουν ειπωθεί, ο χώρος έχει κάνει την αυτοκριτική του, κι ένας νοήμων άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά, τα αντιλαμβάνεται. Το δυσανάλογο πολιτικό κόστος λοιπόν, οφείλεται στην εσωστρέφεια, στο αυτομαστίγωμα και στις προσωπικές φιλοδοξίες που υπήρξαν στη δημοκρατική παράταξη, μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο. Ο κατακερματισμός των δυνάμεων ήταν το αποτέλεσμα όλων αυτών, εν αντιθέσει με τη συντηρητική παράταξη, η οποία ακόμα κι όταν κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να κάνει τις «κωλοτούμπες» της, λειτούργησε το αίσθημα της παραταξιακής συνείδησης.

Σήμερα επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, η ενότητα του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου και η δημιουργία αυτόνομου ισχυρού πόλου απέναντι στη δεξιά παράταξη και στο μόρφωμα των Συριζανελ. Γι’ αυτό και είναι θετική η επιστροφή-συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού σ’ αυτό το εγχείρημα. Φυσικά, η ιστορία δεν διαγράφεται, η πικρία και ίσως η οργή, όσων μπήκαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές του Γενάρη του 2015 κι έπεσαν στη φωτιά, δε θα ξεχαστούν. Ούτε βέβαια του τέως Προέδρου, ο οποίος με τη στάση του, δείχνει για άλλη μια φορά το μέγεθος του πολιτικού του αναστήματος και αφήνει στην άκρη τo «εγώ», για την προοπτική και την ενότητα της παράταξης.  Στο κάλεσμα της Προέδρου για συστράτευση, ανταποκρίνονται απ’ ότι μαθαίνουμε και βουλευτές, νυν και πρώην, του ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι μόνο.

Εκτός από την επιστροφή προσώπων που έχουν συμβολικό χαρακτήρα, χρειάζονται νέα πρόσωπα, όχι απαραίτητα ηλικιακά, νέες ιδέες, ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής.  Βασικές προϋποθέσεις, για να πετύχει το εγχείρημα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, είναι οι ξεκάθαροι στρατηγικοί στόχοι της χώρας, το όραμα, η προοπτική και η βάσιμη ελπίδα για μια Ελλάδα δυνατή, κυρίαρχη και περήφανη.

PASOK-735x400

The following two tabs change content below.
Γιώργος Τρέντσιος

Γιώργος Τρέντσιος

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1993. Ζει στην Αγγλία και είναι φοιτητής της Φαρμακευτικής Σχολής στο πανεπιστήμιο του Bradford. Πολιτικά αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 2013. Εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Hellenic and Cypriot Society of Bradford. Διετέλεσε γραμματέας του Hellenic and Cypriot Society of Bradford. Στα μαθητικά του χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος στο 5ο Λύκειο Σερρών.
Γιώργος Τρέντσιος

Latest posts by Γιώργος Τρέντσιος (see all)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *